Izdelek dodan v košarico, uspešno
Količina
Skupaj
Tam so 0 predmetov v košarici. Tam je 1 izdelek v nakupovalno košarico.
Skupaj izdelki TTC
Dostava TTC Za določitev
Embalaža TTC 0,00 €
Davki 0,00 €
Skupaj TTC
Nadaljujte nakupovanje Naročilo

NAVODILA ZA KMETIJO IN VŽIGANJE

Pri gojenju v zaprtih prostorih je izziv ponoviti pogoje, ki so bistveni za dobro kalitev ali potaknjenost rastline. Poleg tehnike so na voljo tudi oprema, rastlinjaki, ogrevanje prt , podlage  za potaknjence, gnojila za potaknjence ... Obstajajo dve tehniki za gojenje rastlin  :

 1. Rezila
 2. Kalitev

1. Kalitev

Drugič, kaj je kalitev?

Faza kalivosti rastline se začne na izhodu iz prvega korena in konča med nastankom druge listne faze sadik. Rastlina nato vstopi v vegetativno fazo .

kaljivostkaljivost

Različne metode kalivanja semena niso zelo zapletene in zahtevajo malo pozornosti glede na včasih bleščeč rezultat. Preprosto dejstvo, da seme od 24 do 48 ur postavi v zelenjavni pladenj hladilnika, omogoča simulacijo zimskega okolja (to je tudi odličen način za ohranitev semen pri stabilni temperaturi v škatli filma fotografije na primer).

Nato je za kalitev potrebno spomladi, vlažne in tople pogoje prenoviti (približno 70% higrometrije in 27 ° C). Razvoj prvega korena bo še bolj intenziven, če simulirate letne čase.

* VEM: Idealen pH vode za kalitev je 5,8 - kaljeno tehniko semenskega stekla.

Tri metode kalitve

Tehnika dveh plošč:

Vzemite ploščo in postavite dvojno plast vpojnega papirja (bombaž je preveč strjen), navlaženo z vodo pri pH 5,8. Položite seme in ga pokrijte z drugo dvojno plastjo papirja, ponovno navlažite. Pokrijte s ploščo.

Tehnologija stekla:

Seme namesti v kozarcu vode pri pH 5,8 in ga takoj odstranite, ko teče, da se prepreči gnilenje gnilobe po odprtju. Moral bi videti prvi koren rastline.

kaljivost

Neposredna kalitev v substratu:

- V tleh postavite seme v majhno plastično posodo  (7 x 7 cm ali manj) približno 1/2 centimetra od površine, potresemo z zemljo, zavitamo brez drobljenja in pršimo  zjutraj in zvečer, dva prvega listja (družina). Potem takoj, ko je potrebno, voda takoj po listih izogne ​​zadušitvi ali premiku semena na dnu lonca.

- V kameni volni dekontaminirajte blato v vodi pri pH 5,5 za 24 ur in nato postavite seme v blato. Jutra in zvečer spraznite kocko z vodo pH 5,8, da jo navlažite (ne da bi ga omočili), dokler se ne pojavijo prvi listi. Ko je blok napolnjen s koreninami, takoj odzove rastlino (korenine so občutljive na svetlobo) v izbranem substratu, ne da bi odstranili kamnito volno.

V vseh primerih je idealna za prevoz kalivost je zagotoviti rastlinjak ali drug sistem (za ponovno uporabo v potaknjencev), da se zagotovi svoje sadike vlažnostjo in optimalno temperaturo. Zato je treba prezračevanje toplogrednih plinov zaprte v prvih dneh kaljenja in nato postopoma odprati naslednjih dneh, saj je zasad zelo občutljiv na nenadne podnebne spremembe.

Prve korenine (kalivna faza) lahko stimulirate tudi s korenskimi stimulatorji . Ko rastlina raste, lahko dodate rastno gnojilo.

Opozorilo! Ne pozabite narediti lukenj za odtekanje vode na dnu posode za izpust vode. To bo preprečilo, da muhe gnile ali gnile vaše korenine.

2. Razrez ali kloniranje

Prvič, kaj je potaknjenec?

Načelo potaknjencev je ustvariti iz stebla rastline, drugega obrata enake genetske kode, tako da ima enake lastnosti (struktura, proizvodnih in okus) začetno rastlin, imenovanih izvorno rastlino. Z drugimi besedami, potaknjenci je način vegetativno razmnoževanje nekaterih rastlin rojevanja novega posameznika (individualno otroka iz matične rastline) od organa ali organov izolirano fragmenta (kos vejica, listov, korenin, steblo, trebušasta plastike). Ta tehnika je oblika kloniranja: rezanje je genetsko identičen izvorne rastline. Potaknjenci so jih celice dedifferentiation na MERISTEM.

Kako dobiš prvo rezanje?

Kot notranji vrtnar, ta tehnika vam bo omogočila, da ne boste imeli neprijetnih presenečenj, saj bodo vaši naslednji potoki prišli iz vaše najljubše rastline. V potaknjenci ali kloniranje rastlin zahteva pozornost in nekaj bistvenih pribor za uspešno prvo rezanje ( toplogrednih plinov , nož  sterilizirajo ali rezalnik, bouturette aeroponics , hormoni za potaknjence ...). 

Aeroponski rezanje

rezalne aeroponie.PNG

 • Pripravite kozarec vode pH 5,8
 • Vzemite 8 do 12 cm dolge rezalne sekance in jih potopite neposredno v steklo.
 • Odstranite vse liste iz stebla, razen zgornjih, ki jih je treba narezati na polovico, da se izognete prekomerni absorpciji vode.
 • Kroglice iz glinov sperite v pH 5,5 vode in pripravite čisti vodni sistem s potaknjenci vedno na enakem pH.
 • Zamenjajte sistemsko vodo vsakih 5 do 7 dni
 • Ob pojavu majhnih belih pik na steblu (prihodnje korenine!), Dodajte koreninski stimulator  v vodo namakanja.
 • Po pridobitvi primernega koreninskega sistema posnemite rez na izbrano podlago s košaro.
 • Če vedoč, da bo začetnik uspel s svojimi potaknjenci pri 50% (90 v aeroponskem sistemu), načrtujte rob napake, da dobite želeno število. Pridobite prve korenine v 5 dneh!
 • Pri širjenju sistemi  , kot so Super klon  dovoli iz potaknjencev in semena, da bi dobili mlade odločno in dobro ukoreninjenih rastlin z odlično prilagodljivost na okolje, v katerem bodo transplantiranih.

Rezanje najpogostejše metode tal / inertnega substrata

ilustracijeRezalni koraki
kaljivost

Enostavno odstranjevanje s skalpelom

1. Pripravite kozarec vode pH 5,5. Poiščite potaknjenke rastline: ravne veje dolžine 8 do 12 cm, katerih steblo ni niti preveč tanek niti preširok, da lahko stoji ravno. To bo omogočilo, da ne porabi preveč energije, da ohranja svojo zunanjo strukturo. S skalpelom ali steriliziranim rezilom zrežite izbrano steblo (po možnosti pod vozelom).

kaljivost

2. Takoj jo položite v kozarec vode, da preprečite tveganje, da bi prišlo do zračnega mehurčka v rez, ki bi bil usoden (embolizem).

kaljivost

3. Ko so potaknjenci odstranjeni, ločite od vseh listov stebla, razen tistih na vrhu (2/3 listov), ​​ki jih je treba rezati na polovici (tako da se lahko znožijo, se znoji čim manj). Pustite, da stebla stojijo v temi 6 do 12 ur (korak, da se ne naredi v okviru rezanja v aeroponiki).

Aktivirajte s potaknjenima hormona

Da bi povečali možnosti za naslednjo potaknjenost, napolnite majhno posodo s potaknjenimi hormoni (ne neposredno v steklenico potaknjencev,  da bi se izognili bakterijski rasti iz enega reza na drugega) in uporabite hormone na 1 do 2 cm na dnu stebla. Skrajšajte steblo za polovico centimetra (tudi poševno).

kaljivost

4. mesto rezalna v izbranem substrata (kamene volne ali zemljo) dobro navlaženo, nato pa jih vse zaklene v rastlinjaku, zaprte odprtine (Idealna temperatura 18-23 ° C). Odrezki morajo osvetliti 18 ur na dan. Kompaktna fluorescentna žarnica  ali neon  postavi 40 cm manj je idealna. Spray zjutraj in zvečer pokrov rastlinjaka, substratom in rezanje z vodo s pH 5,8 do 6.

kaljivost

5. Bodite previdni, da ne puščate luže v rastlinjaku, da preprečite plesni.

Po 5 do 6 dneh začnejo odpirati odzračevalnike toplogrednih plinov: pol ure je vsak dan. Da bi pospešili koreninjenje, dodajte vodni stimulator v vodo (vedno pri pH 5,8 do 6) in nato razpršite.

Ko so odzračniki popolnoma odprti, odprite pokrov toplogrednih plinov, postopoma prezračite in še naprej brizgajte.

Naslednji dan, po potrebi odstranite pokrov in vodo (brez škropljenja, da bi se izognili učinkom "lupa", vedno z isto raztopino.

bouture2.jpg

Rezanje je trajalo, če so po 3 do 4 tednih v očeh opazili nove poganjke.

Po substrata napolnjena z oporo ( lončkih napolnjenih ali kamena volna, ki nakazujejo korenine), presaditvi, presaditev v substratu kulture (grudasta ilovica, zemlja, kamene volne) izbrane.

Nikoli ne zapusti koničastega čepa veje, tako da se ob začetku vegetacije navadno nahaja tvorba korenine in ne tista iz stebla. Vsako podružnico odrežite takoj, ko se prikaže 3. bud.

Ponovite rezanje

Ozemljitev

 • Kopljemo luknjo 5 cm globoko s palico  .
 • Narežite stran odrezkov.

Izrezana kamena volna

Priporočamo dekontaminacijo blokov v pH 5,5 za 24 ur pred začetkom prvih stopenj potaknjencev.

Naši izdelki za  rezila.

Poiščite naš nasvet za vašo notranjo kulturo:

Vaša registracija je bila uspešna Your email is already registered
or this is not an email address
Accept

Da bi vam lahko ponudili storitve in ponudbe so prilagojeni vašim interesom, kultura Notranja uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani, se strinjate z njihovo uporabo. Za več informacij in iz piškotkov, kliknite tukaj .