Izdelek dodan v košarico, uspešno
Količina
Skupaj
Tam so 0 predmetov v košarici. Tam je 1 izdelek v nakupovalno košarico.
Skupaj izdelki TTC
Dostava TTC Za določitev
Embalaža TTC 0,00 €
Davki 0,00 €
Skupaj TTC
Nadaljujte nakupovanje Naročilo

RASTLINSKE STENE IN AQUAPONIE


VEGETABLE TABLES

Flowall in C-Green sestavite svoje rastlinske stene s svežimi rastlinami.

  

Ponuditi: Flowerbox .Blagovna znamka Flowerbox se specializira v rastlinski steni s svežimi ali "stabiliziranimi" rastlinami.

flowerbox.jpg

Stabilizirane rastline:  rastline, katerih sok je nadomeščen s 100% biološko razgradljivo, 100% biološko razgradljivo snovjo na glicerin, ki omogoča, da rastlina ostane nespremenjena več let brez posebnega vzdrževanja.

Kultura v notranjosti vam prav tako ponuja ustvarjanje popolnega ekosistema za vašo notranjost. Ta ekosistem, ki ga sestavljajo rastlinska stena in akvarij, deluje na principu akvaponije.

aquaponics

Kaj je akvaponija? 
Aquapony je "simbioza" vodnih rastlin in živali. Pravzaprav je ekosistem, v katerem intervenirajo 3 vrste živih organizmov: ribe, bakterije in rastline.

3 vrste živih organizmov sestavljajo aquaponic sistem:

  • Ribe, ki z izločkom obogatijo okolje z nitriti (strupeno za vodno življenje).
  • Bakterije, ki tvorijo te nitrite v nitrate. (strupeno nad 100 mg / l)
  • In rastline, ki asimilirajo te nitrate za rast in čiščenje vode tega ekosistema.

INTRO

Dejansko gre za ekosistematičen pristop, ki vključuje 3 vrste živih organizmov. 
- riba z blatom, bogatih z dušikom (amonij in sečnine), fosfor in kalij, so vir hranil za rastline. Krma, dobavljena ribam, omogoča obogatitev medija v obliki gnojil.
-V aerobne bakterije, ki pretvarjajo amonijak / amoniak in sečnino od urina in blata (iztrebki prebavnih ostankov) ribe nitrit (Nitrosomonske bakterije) in nitrat (Nitrobacter bakterije), pri čemer zadnja ekvivalent rastline v mineralni obliki (to je proces nitrifikacije ali dušikovega cikla). Potencializira biološki filter z razkrojanjem izločkov rib, ki so toksični za slednje pri previsokih koncentracijah. 
- Obdelane rastline očistijo vodo akvarija z asimilacijo njihovih korenin. 
Za rastejo hranila v mineralni obliki.
Aquaponics je obetavna tehnika, ki se vse bolj uporablja po vsem svetu (predvsem ZDA in Avstraliji), v manjših komercialnih kmetijah ali posameznikov za samostojno hrane.

V praksi se črpalka akvarijskega ali slivnega ribnika napolni v hidroponski sistem in se nato vrne v ribe.

Različni sistemi

3 vrste hidroponski sistemi se običajno uporabljajo v Aquaponics: 
- za NFT in plavajoče splave za komercialne dejavnosti ( "plavajočih splavov," je tehnika, da nismo razvili v članku o hidroponski sistemi Rastline rastejo naprej. polistirenske plošče plavajo na raztopini hranila, korenine rastejo neposredno v vodi.) 
plimna miza za majhne vrtove. 
Priporočljivo je, da začnete z nizko ribje populacije potem povečanje postopoma in redno preverjajo ravni amoniaka (NH4), nitrit (NO2) in nitrat (NO3) z uporabo ustrezne barve svetlobe testi ( na voljo v akvarijski trgovini).

Bolje je, da akvarij kolonizirate z ribami, ki so zelo tolerantne za fizikalno-kemijske spremembe (npr. Zlata ribica). Ne oklevajte in zaprosite za nasvet v specializirani trgovini. Izkušnje kažejo, da je ta vrsta sistema dolgoročno sposobna preživetja, ki zahteva manjši nadzor in spremembo vode kot hidroponski sistem . Vendar pa zelo dobro pozna svoje rastline, da jih skrbno in redno opazujete. Tukaj pristop je veliko bolj intuitiven. Če želite biti rezervirani za tiste z zelenimi rokami.
Vendar pa obstajajo vrednosti pH in temperature, ki zagotavljajo dobro asimilacijo rastlin in delo aerobnih bakterij: Ph med 6,5 in 7. Temperatura vode: med 21 in 23 °. Glavni izziv je najti pravo ravnovesje med populacijo rib, oskrbo s hrano, populacijo bakterij in gojeno vegetacijo. Pomanjkanje dušika (porumenelost listov, ki se razvijajo od dna rastlin) bo nakazovalo podpolno populacijo rib in / ali pomanjkanje hrane ali slabo bakterijsko delo.
Nasprotno, previsoke nitrite in nitrate ravni kažejo, da je filter rastline neučinkovita in da je presnova slednjega ne zadošča za čiščenje vode iztrebke ali celo slabo bakterijske delo. 
Priporočljivo je, da začnete vsaditi 1 cm rib za 4 litre vode. Lahko je do 3 cm za 4 litre, ko je sistem pravilno nameščen (vsaj po 2 mesecih).

Cikel vodnih živil

Inovativni pridelki zahtevajo znanje in nadzor naravnih procesov, ki urejajo kateri koli ekosistem. Če so glavna načela enakovredna, so razlike označene z različnimi prilagoditvami ekosistemov. Zato se osredotočimo na "vodni" ekosistem, ki ureja načine akvaponskega gojenja. 

pred

Pomembno je pojasniti, kakšen je ekosistem in kako je sestavljen. 
Ekosistem je ekološka enota, ki jo sestavljajo naravno okolje (biotop), vsi njeni živi organizmi in njeni živi sestavni deli (biocenoza). 
Biotopa je geografsko območje, ki ponuja klimatske in ekološke razmere stalne ali ciklične vrst, ki živijo v ravnovesju, za tisto, kar nas zadeva: tako imenovano mehko vodo (v primerjavi s slano vodo, ne njegova kemična sestava). 
Biocenoza je nabor živih organizmov in neživih sestavin biotopa. Ta živa bitja običajno živijo v nišah, območjih: vmesnikih, mestih številnih stalnih izmenjav, povezanih z biološkimi cikli ali migracijo organizmov.
Če vsak ekosistem je edinstvena, je treba poudariti, da je število njih ponujajo široko skupne značilnosti, kot so, zemeljskega ekosistema, na morski ekosistem, vodnega ekosistema ... 
V naravni vodni ekosistem, obstajajo tri aktivne vmesniki:

  • Voda / sediment vmesnik: to je dno bazena iz linije stika z zemljo.
  • Vodni vmesnik
  • Vmesnik za zrak / vodo

Svetovno delovanje vodnega ekosistema sledi relacijskemu ciklu, imenovanemu živilski cikel ali trofični ciklus. Za simbiozo organizmov v akvaponiki se pojavljajo različni cikli.

Ciklične stopnje

"Vodni" živilski cikel obsega tri glavne faze: fazo porabe, stopnjo razgradnje in končno tako imenovano fazo proizvodnje. Igralci v tej "igri" so najprej heterotrofna bitja, nato pa avtotrofna bitja. Vsa ta živa bitja so lahko makroskopska ali mikroskopska. 
Vsakdo intervenira in je medsebojno odvisen. Biocenoza (skupina živih bitij, ki živijo v biotopu) je uravnotežena, ko vsaka prisotna vrsta najde svojo nišo, svoje mesto v celoti.

A- faza porabeB- stopnja razgradnjeC- Faza proizvodnje

Dejanja heterotrofnih bitij. To je privilegiran kraj živali, heterotrofna bitja. Heterotrofe so bitja, ki živijo, prestrukturirajo, uživajo rastline (rastlinjake), katere druge živali (zveri) vidijo tako (omnivore). Ponavljamo, lahko so makroskopski ali mikroskopski.

Po porabi, to je, preoblikovanje zapletene organske snovi in ​​pridobivanje elementov, ki so potrebni za njihove življenjske potrebe, izpustijo preostalo organsko snov. 
Vse te odpadne organske snovi (iztrebki) ter trupi različnih živali in rastlinski odpadki tvorijo "endogene vložke", tiste, ki jih proizvaja sam biocenoza. 
Vendar pa je treba ekosistemu, ki ga uvažajo v ekosistem, dodati v ekosistem z vetrom, na primer (cvetni prah, listi itd.), Pa tudi druge živali, vključno s to posebno živaljo, ki je človek ).

To so "eksogeni vložki". 
To bodo vsi ti organski materiali, na katere je treba dodati anorganske materiale, ki jih bo ekosistem moral "zdraviti" in se imenuje MES (suspendirane snovi).

Dejanja heterotrofnih bitij 
Stopnja B1: Vse suspendirane trdne snovi se bodo v tej fazi izvajale v različnih stopnjah razgradnje, katerih namen je uničiti material v manjše in manjše elemente do velikosti, ki je dostopna z bakterijami. 
To delo opravljajo "detrivores", ki so: glive, žuželke, raki → faze B2: → v končnosti s heterotrofnimi bakterijami.Heterotropne bakterije so specializirane za preoblikovanje lipidov, ogljikovih hidratov ali celo beljakovin.

Te heterotrofne bakterije naredijo prehod med heterotrofnimi dejanji in avtotrofičnimi dejanji, ker preoblikujejo organsko snov v anorgansko snov.

Faza B3: delovanje avtotrofnih bakterij Avtotrofna 
bitja imajo sposobnost krmljenja izključno na anorganski snovi za prestrukturiranje in življenje. Nekateri proizvajajo druge anorganske materiale 
(bakterije), drugi proizvajajo organske snovi (rastline). 
Anorgansko snov, ki nastane zaradi delovanja heterotrofnih bakterij, prevzame avtotrofna bakterija. Njihovo delovanje je rezultat drugih anorganskih materialov, ki jih lahko v naslednji stopnji porabijo rastline.

Poiščite pomanjkljivosti rastlin na Kulturnem prostoru.

Rastline (rastline, alge) porabijo anorganske snovi, ki jih pripravijo avtotrofne bakterije (nitrati, fosfati ... elementi v sledovih ...), da bi se zaradi fotosinteze naredila organska snov. Rastline, ki jih bodo potem jedli rastlinojede in vsejedrne živali ... zanke je končano. 
V naslednjem članku se bomo osredotočili na bakterije, ki so temelj življenja na zemlji.

Ogrevanje vode

Temperatura posode je pomembna za ribe, hladnokrvne živali, ker je temperatura njihovega telesa neposredno odvisna od okolja njihovega življenja. Ima neposreden vpliv na njihovo presnovo in torej na pričakovano življenjsko dobo. Kaj morate vedeti je, da ne morejo vzdržati temperature nad 38 ° C. Razlog je povezan z dejstvom, da se topnost plinov v vodi, ki je odvisna od temperature, zmanjša s povečanjem temperature. Akvarist mora zato z ogrevanjem uravnavati temperaturo vode. Obstajajo naprave "dva v enem", ki združujeta ogrevanje in termostat v enem samem objektu: potopni grelnik . Izbira moč naprave je izvedena v skladu z naslednjim pravilom:
• 1 W / L, če je razlika med temperaturo okolja in temperaturo vode manjša od 10 ° C, 
• 1,5 W / L, če je manjša od 15 ° C, 
• 2 W / L, če je nižja pri 20 ° C 
Dejstvo, da je grelec priključen na termostat, omogoča samodejno izklop, ko dosežete želeno temperaturo. Ni potrebe, da se reši v primeru visokega toplote, ker je temperatura vode ni posledica delovanja grelca, ki pa sobni temperaturi. 
Cut grelec vključuje precejšnje tveganje, saj je verjetno, da ponoči temperatura močno pade, kar lahko šok za ribe. Nikoli ne puščajte grelnika, ki je potopljen v vodo. Poiščite potopne grelnike v razdelku Namakanje. 


Akvariji in fotografije Amano Takashi.

NADZOR VODE

Kakovost vode

Najbolje je, da ne uporabite komercialno dostopnih kemikalij pod imenom pH + ali pH-. Lahko povzročijo neuravnoteženost kakovosti vode in škodljivo za ribe. Enako velja za smole, ki v vodo sproščajo različne nedefinirane snovi (pogosto natrij).

Povečanje pH (osnovno)

Najbolj učinkovit in najmanj tvegan je dodajanje apnenca v vodo. Za to obstajata dve raztopini: 
• s pecilni sokovi v zelo lahkem odmerku: približno 
1 čajno žličko na 50 L vode, pH naj se stabilizira pri 8. 
• z zdrobljenimi školjkami ali koralni pesek, ki ga boste vstavili v filter, v hlačah ali mrežo, tako da jih boste lažje odstranili. Redno preverjajte pH po ravnanju.

Zmanjšajte pH (zakislite)

Veliko receptov se lahko uporabljajo in so včasih bolj učinkovita v povezavi. Najprej je znižati trdoto vode (v primeru, da slednji preveč apnenca, ki je običajno v primeru, ko je pH previsok), da se olajša znižanjem pH. Najpreprosteje je, da voda "RO" ( filtrirali skozi reverzno osmozo ) med spreminjanjem delnim vode. Ko je mehka voda, več rešitve so mogoče: 
• Dodajanje šote v filtru, pod peskom ali v vedro ali pladenj, ki ga uporabljate za izvedbo sprememb vodo. Ta način mehča vodo, vendar je pomanjkljivost barve (občasno), ki se ne cenijo vsi. 
• Difuzija CO2 v akvariju.
• Dodajanje kisline: ta metoda deluje dobro, vendar je rezervirana za pametne akvariste in kemike. Kislino je treba v nekaj dneh dodati v majhnih količinah, da se izognemo precipitaciji karbonatov.

PH v akvariju

Vodno żivljenje je mogoće le med pH 4,0 in 9,0, vendar pa so najpogosteje vrednosti med 6,0 ​​in 8,0 v sladki vodi ter 8,1 do 8,3 v morski vodi Ponoči rastline in ribe dihajo, proizvajajo CO2, ki kisline vode, ko je šibko pufer. PH nato nekoliko pade. Danes rastline uporabljajo CO2 in proizvajajo kisik, je fotosinteza. Absorpcija CO2 z rastlinami zato nekoliko poveča pH. Trda ali slana voda bolje omejuje razlike pH. Dolgoročno je včasih mogoče opaziti povečanje pH v dobro zasajenih akvarijih, CO2, ki ga uporabljajo rastline, ki izginjajo postopoma. Zaradi raznih sistemov (bubblers, pellets, electro-valve ...) je treba obratom zagotoviti CO². Najdite pH testerje v "kontrole ".

Oksigenacija vode

Zračna črpalka (ali bubbler) je priključena na difuzor (iz lesa, keramike, poroznega kamna) z zračno cevjo. Najsodobnejše črpalke ponujajo več različnih priključkov, ki omogočajo več difuzorjev, s sistemom za nadzor pretoka zraka. Uporaba bubblerja v rezervoarju ima več neposrednih in posrednih učinkov na vodo rezervoarja, učinke, zaradi katerih je nepotrebno ali celo povsem škodljivo, če imate rastline v akvariju. Bubbling v rastlinskih vsebnikih ni potreben, ker je količina kisika, ki jo zagotavljajo, potrebna za preživetje rib. Poleg tega ustvarja vrtoglavice, ki degazejo vodo svoje CO 2, ki je nepogrešljiva za dobro rast rastlin, kar vse povzroči zvišanje pH posode. Ti trije učinki kažejo, da je v posodah, se je treba izogniti uporabi mehurčkov, v vsakem primeru pa je ta uporaba trajna. V majhnih ali neplaniranih zabojih lahko uporaba bubblerja in posledice njegovih posledic na ravnovesje koša ugodno nadomesti z naslednjim trikom: ustvarjanje rahlega previsa na površini z usmeritvijo glave zavrnitve filtracije proti površini. Po drugi strani pa je pomembno, da je na voljo bubbler, saj se lahko v določenih situacijah izkaže za veliko pomoč: na površju ustvarite rahel previs, tako da zavrtite zavrtilno glavo filtracije proti površini. Po drugi strani pa je pomembno, da je na voljo bubbler, saj se lahko v določenih situacijah izkaže za veliko pomoč: na površju ustvarite rahel previs, tako da zavrtite zavrtilno glavo filtracije proti površini. Po drugi strani pa je pomembno, da je na voljo bubbler, saj se lahko v določenih situacijah izkaže za veliko pomoč:

  • V primeru onesnaževalnega vrha (NO2> 0) dodatek mehurčkov omogoča spodbujanje oksidacijskih reakcij, ki omogočajo pretvorbo nitritov v nitrate. Ta ukrep poleg nekaterih drugih omogoča tudi hitro vrnitev v situacijo, ki je sprejemljiva za ribe, in jim pomaga prenesti to vrsto, ki je lahko sama smrtna.
  • V primeru visoke vročine lahko uporaba bubblerja zmanjša temperaturo posode za nekaj stopinj, enako kot pri uporabi ventilatorja. Predvsem ne pijte hladne vode zaradi šoka na ribah.
  • Ko ribe porabijo veliko časa na površini, da bi ujeli zrak, v rezervoarju primanjkuje kisika. Uporaba mehurčkov omogoča hitro rešitev te situacije.

aquaponie2.PNG

To gradivo boste našli:

AQUARIUM LIGHTING

Svetloba je dejavnik velikega pomena v akvarijufiliji. Njeno razsvetljavo je treba izbrati glede na potrebe potnikov v akvariju (ribe in rastline).

Postavitev razsvetljave

V naravnem okolju svetloba prihaja od vrha. To načelo je treba upoštevati v akvariju. Preveč naravne svetlobe iz sprednje strani ali strani rezervoarja (iz okna) povzroča rast alg. Umetna razsvetljava je zato obvezna. Reflektor bo kar najbolj oddajal svetlost.

Trajanje osvetlitve

Tropske rastline imajo čas osvetlitve 12 ur. Največji čas osvetlitve je 15 ur, čez rastline in ribe potrebujejo čas počitka. Čas osvetlitve mora biti neprekinjen. Kot pri gojenju rastlin, frakcioniranje moti ritem rib in rastlin. Nizke svetlobe ne more nadomestiti daljši čas osvetlitve. Uporaba  programerja omogoča, da se osvetlitev samodejno vklopi in izklopi v določenem času.

akvarij amano_63.jpg

Intenzivnost svetlobe

Vse rastline nimajo enake zahteve glede svetilnosti. Za določitev svetlobne jakosti akvarija s fluorescentnimi cevmi velja naslednje pravilo:

1 W za 1 liter vode1 W za 2 litra vode1 W za 3 litre vode1W za 4 litre vode
zelo intenzivno osvetlitevRazsvetljavasvetlobanizka osvetlitev

Neonske cevi

Cevi, ki se uporabljajo v akvarijufiliji, niso enake tistim, ki se uporabljajo v industriji ali posamezniku. Dejansko imajo akvarijske cevi spekter, prilagojen rastlinam in ribam. To je fluorescentni prašek, ki spreminja spekter. Idealne barve za rast rastlin (fotosinteza) so rdeče, oranžne in modre barve. V vrtnarskih ceveh je ojačena spekter v teh barvah. Dogovorjeno je, da vsi akvaristi spreminjajo fluorescenčne cevi vsakih šest mesecev, ker se njihov pridelek zmanjšuje s starostjo, kar povzroči upočasnitev rasti rastlin in daje prednost videzu alg. Ne spreminjajte vseh cevi istočasno, vendar med vsakim spremembo cevi ohranite najmanjši interval enega meseca, da omejite spremembe.

MH svetilke

Ko ima akvarij globino več kot 80 cm, je potrebna močnejša razsvetljava: kovinske halidne svetilke. Življenjska doba teh svetilk je približno 6000 ur, kar ustreza nekaj več kot enem letu osvetlitve s hitrostjo 12 ur na dan. Svetilke MH segrejejo veliko, zato je treba upoštevati določeno razdaljo (od 40 do 70 cm).

superplant_superfish_250W10000k_web.jpg

Superfish  je blagovna znamka CIS Products, namenjena razsvetljavi vaših akvarijev. Žarnice namenjene za osvetlitev vaših akvarijev od 250W do 1000W.

Poiščite naš nasvet za vašo notranjo kulturo:

Vaša registracija je bila uspešna Your email is already registered
or this is not an email address
Accept

Da bi vam lahko ponudili storitve in ponudbe so prilagojeni vašim interesom, kultura Notranja uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani, se strinjate z njihovo uporabo. Za več informacij in iz piškotkov, kliknite tukaj .